Школа молодого науковця

Кафедрою менеджменту та адміністрування Хмельницького національного університету у 2021 році створено «Школу молодого науковця», засновником якої є гарант ОНП «Менеджмент», д.е.н., професор Євгеній Рудніченко.

Основною метою її функціонування є підвищення якості підготовки здобувачів вищої освіти (майбутніх докторів філософії та магістрів), як у частині освітньої складової, так і у контексті розвитку наукових досліджень у сфері управління та адміністрування.

Необхідно відмітити створення сприятливого середовища для розвитку молодих науковців не тільки Хмельницького національного університету, а і університетів-партнерів відповідно до укладених угод про співпрацю, а саме:

  • Львівського державного університету внутрішніх справ;
  • Вінницького національного технічного університету;
  • Одеського національного економічного університету;
  • Державного університету «Житомирська політехніка»;
  • Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова;
  • Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна;
  • Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Традиційно, кожен із долучених ЗВО проводить обговорення ОНП та ОП із залученням різних груп стейкхолдерів та представників Школи.

Формують сприятливе середовище для молодих науковців відомі фахівці у сфері управління та адміністрування які є співзасновниками Школи:

  • д.е.н., проф., зав. кафедри менеджменту організацій Одеського національного економічного університету Інна Кузнецова;
  • д.е.н., проф., зав. кафедри фінансів та обліку Львівського державного університету внутрішніх справ Степан Мельник;
  • д.е.н., проф., проректор з наукової роботи Вінницького національного технічного університету Ірина Єпіфанова;
  • д.е.н., проф., декан факультету бізнесу та сфери обслуговування Державного університету «Житомирська політехніка» Галина Тарасюк;
  • д.е.н., проф., зав. кафедри менеджменту та адміністрування Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя – Олена Сороківська;
  • д.е.н., проф. завідувач кафедри управління та адміністрування Каразінської школи бізнесу Вікторія Третяк.

Надзвичайно цікавими є лекції, які систематично організовують всі учасники Школи із залученням практиків та представників академічної спільноти. Основною метою таких лекцій є навчання через дослідження, що надзвичайно актуально для аспірантів та магістрів.

Дуальна он-лайн лекція з дисципліни «Управління науковими проєктами»

23.11.2021 відбулась дуальна он-лайн лекція (Оксана ЗАХАРКЕВИЧ та Євгеній РУДНІЧЕНКО) для здобувачів вищої освіти освітньо-наукових програм (доктор філософії) з дисципліни «Управління науковими проєктами».
Хмельницький національний університет та інші.

14.12.2021 відбулася онлайн-зустріч  з провідним менеджером з продаж Одеського регіонального відділення мережі магазинів ЕVA Юлією Бондаренко.
Одеський національний економічний університет та інші.

11.02.2022 відбулось обговорення ОПП за спеціальністю 073 Менеджмент у Хмельницькому національному університеті.

22.02.2022 цікавим досвідом, у підкоренні наукових вершин, поділилася кандидат юридичних наук, доцент Оксана ДУФЕНЮК, розповіла про участь у грантовій програмі, виділила можливості, які дає грант: організація наукової діяльності, публікації, конференції, співпраця з консультантами, побут, подорожі.

Зустріч із представниками Львівського державного університету внутрішніх справ

У межах Школи молодого науковця імені Євгенія Рудніченка 22 лютого 2022 року відбулася он-лайн зустріч із представниками Львівського державного університету внутрішніх справ.

Гостьова лекція на тему «Фінансування проєктів для бізнесу»

3 листопада 2022 року для магістрів освітніх програм «Бізнес-адміністрування», «Менеджмент організацій» та аспірантів факультету управління, адміністрування та туризму проведено гостьову лекцію на тему «Фінансування проєктів для бізнесу». Лектор – Олена Овчиннікова, кандидат наук, доцент, член правління ГО «Центр досліджень та консультацій», фандрейзер,  аналітик,  керівник напрямку сталого розвитку бізнесу.

Гостьова лекція на тему «Фінансування проєктів для бізнесу»

8 грудня 2022 року для магістрів та аспірантів освітніх програм спеціальності 073 «Менеджмент» факультету управління, адміністрування та туризму проведено гостьову лекцію на тему «Управління проєктами та стартапами: практичний досвід реалізації». Лектор – Микола Биков, дорадник з агрономії, експерт з агрономії та агроменеджменту ГО «Громадський рух «НОВА ЕКОНОМІЧНА ПОЛІТИКА», консультант з Агрономії у Асоціації «Дунайська соя».

Он-лайн лекція на тему: «Якісні та кількісні методи дослідження ринку»

22.03.2023 року відбулася он-лайн лекція на тему: «Якісні та кількісні методи дослідження ринку». Лекція була прочитана д.е.н., професором кафедри маркетингу національного університету «Одеська політехніка» Яшкіною Оксаною.

Круглий стіл «Гранти, проекти, конкурси: шанси і можливості»

24.10.2023 року у рамках вивчення дисципліни «Управління науковими проєктами» було запрошено  начальника науково-дослідної частини ХНУ Оксану ЗАХАРКЕВИЧ, яка провела лекцію з реалізації грантової діяльності та описала систему регулювання наукової діяльності в університеті та деталізувала процеси формування середовища молодих учених ХНУ.

Засідання Школи молодого науковця

13.03.2024 року засідання круглого столу учасників «Школи молодого науковця» ХНУ де д.е.н., проф. Степан МЕЛЬНИК прочитав лекцію на тему: «Щоб дорога до омріяного ступеня була коротшою»

Наші зірки. Мотивація до розвитку, досвід виживання бізнесу у складних умовах. Засідання «Школи молодого науковця»

26 квітня 2024 року засідання Школи молодого науковця було присвячене питанням економічної безпеки підприємств в умовах війни, мотивації до саморозвитку як важливому елементу конкурентоспроможності у складних умовах.