Старт участі у проєкті EU4Youth «Відновлення через соціальне підприємництво»

29 листопада 2023 року відбулась зустріч викладачів та студентів Хмельницького національного університету з представниками організації Junior Achievement щодо участі у  проєкті EU4Youth «Відновлення через соціальне підприємництво», мета якого створення спільноти молодих підприємців для розвитку соціального підприємництва в Україні.

Єлизавета МІЛЕНІНА, менеджерка програм Junior Achievement Україна, розповіла про актуальність розвитку соціального підприємництва у світі; основні етапи міжнародного проєкту; унікальну навчальну програму з підприємництва «Компанія», яку необхідно буде опанувати студентам під час участі у проєкті; умови отримання міжнародного сертифікату Entrepreneurial Skills Pass (ESP) та відбору найкращих проєктів для розробки пілотного продукту на етапі стартап акселератора.

Декан факультету управління, адміністрування та туризму професор Євгеній РУДНІЧЕНКО розповів про наукову спільноту ХНУ,  «Школу молодого науковця» ФУАТ, підприємницькі ініціативи студентів. Зокрема він представив команди учасників проєкту, до складу яких увійшли здобувачі вищої освіти бакалаврського та магістерського освітніх рівнів спеціальностей «Менеджмент», «Підприємництво та торгівля», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Прикладна механіка».

До участі у проєкті будуть долучені кафедри «Менеджменту та адміністрування» (завідувачка проф. Ніла ТЮРІНА), «Економічної теорії, підприємництва та торгівлі» (завідувачка проф. Лариса ЛЮБОХИНЕЦЬ), «Туризму та готельно-ресторанної справи» (завідувач проф. Ігор ЖУРБА), «Технології машинобудування» (завідувач доц. Віталій  ТКАЧУК).

Окрім поглибленого навчання з підприємництва, команди ХНУ працюватимуть над створенням власних бізнес-проєктів, які вирішуватимуть нагальні соціальні, культурні або екологічні проблеми під наставництвом доцентів кафедри менеджменту та адміністрування Наталії КАРВАЦКОЇ та Олени САВЧЕНКО.  Окрім цього до розробки бізнес-ідеї буде долучений ментор-підприємець. Такий підхід сприятиме глибшому розумінню соціального підприємництва та надасть можливість набути практичні навички, підприємницький досвід для розвитку соціальних підприємств Хмельниччини.