Олуйко Віталій Миколайович з лекцією на тему «Управління персоналом в умовах кризи»

Весняний цикл гостьових лекцій для студентів на кафедрі економіки, менеджменту та адміністрування

Запрошення до співпраці керівників державних установ та бізнес-структур є одним із важливих елементів підвищення якості практичної підготовки студентів зі спеціальностей 073 «Менеджмент» (ОП «Менеджмент та бізнес-адміністрування») та 281 «Публічне управління та адміністрування».

21 травня 2021 року в межах вивчення дисциплін «Антикризове управління» та «Кризис-менеджмент» перед студентами 4-го курсу освітнього рівня «бакалавр» зазначених спеціальностей та студентами першого курсу освітнього рівня «магістр» (ОП «Бізнес-адміністрування») виступив д. н. держ.управл., професор Олуйко Віталій Миколайович. В недавньому минулому він тривалий період очолював Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, був депутатом Хмельницької обласної ради, депутатом Верховної ради України 4-го скликання. Наразі, пан Віталій Олуйко є директором Подільського інституту регіонального розвитку та його наукова діяльність пов’язана з кадровою політикою та кадровими процесами.

Свою лекцію (тема: «Управління персоналом в умовах кризи»), що проводилась в режимі он-лайн на платформі Zoom, пан Віталій розпочав з характеристики кризового розвитку економіки України. Розповів про особливості розвитку економічних процесів у Хмельницькій області. Критично означив основні проблеми державного управління в країні та на регіональному рівні. Говорив про великий дефіцит в нашій країні професійних кадрів, що здатні взяти на себе відповідальність. Акцентував увагу на важливості та особливостях управління персоналом в кризових умовах.

Постійно займаючи керівні посади, він накопичив власний практичний досвід в сфері управління персоналом яким поділився з слухачами, окреслив основні відмінності цього управління в умовах невизначенності. Лекція пройшла у вигляді відвертого професійного діалогу та була надзвичайно пізнавальною для студентів. Тема леції, наведені приклади з власного практичного досвіду доповідача викликали у студентів велику зацікавленість та значну кількість запитань, на які вони отримали вичерпні відповіді.

На завершення Віталій Миколайович побажав студентам успішного навчання, опанування нових навичок для майбутнього кар’єрного зростання у сферах управління бізнесом і публічного управління та адміністрування та запросив їх відвідати Подільський інститут регіонального розвитку, очільником якого він є.