Он-лайн урок Освітнього центру ВРУ України для майбутніх управлінців

12.03.2021 Освітній Центр Верховної Ради України провів онлайн-урок для студентів спеціальності 073 «Менеджмент» та 281 «Публічне управління та адміністрування» з метою підвищення обізнаності студентської молоді щодо принципів демократії, структури та функцій парламенту.

За допомогою спеціально підготовленої програми онлайн-уроку в інтерактивній формі студенти мали змогу дізнатися більше про діяльність Верховної Ради України, розібратися в особливостях організації і функціонування органів державної влади.

Заняття провела Мар’яна Хороша – колишня випускниця Хмельницького національного університету, а нині –  стажер Освітнього центру Верховної Ради України.

Урок пройшов динамічно й цікаво, з використанням активних методів взаємодії – інтерактивної бесіди та інтерактивної гри на платформі Kahoot, пізнавальної презентації про особливості функціонування Верховної Ради України та парламенту України.

Під час уроку-інтеракціі відбулося творче спілкування студентів з співробітницею Центру, у ході якого майбутні менеджери та фахівці у сфері публічного управління та адміністрування мали унікальну можливість дізнатися більше про роль парламенту в демократичній державі, про права та обов’язки народних депутатів, про принципи роботи Верховної Ради України.

Відповідаючи на запитання, М.Хороша детально розповіла, з чого складається робота парламентарів, як розробляються та приймаються закони, відповіла на численні запитання учасників, які стосувались політичної діяльності та особливостей діяльності депутатів. Проведене (до початку та після завершення зустрічі) анкетування дало змогу оцінити студентам свій рівень знань та побачити результативність проведеного заходу одразу після його завершення.