День відкритих дверей державної служби зайнятості для студентів першого курсу спеціальностей «Менеджмент організацій» і «Публічне управління та адміністрування» Хмельницького національного університету

Як знайти своє місце на сучасному ринку праці? Як не залишитися безробітним, дипломованим випускником? Ці та інші подібні питання постійно задають собі випускники шкіл та їх батьки, спочатку, при виборі навчальних закладів для отримання майбутньої професії, а потім, уже під час навчання в вишах.
З метою формування відповідального ставлення колишніх випускників до власного професійного вибору, підвищення рівня поінформованості молоді з питань професійної орієнтації, розширення їх знань про світ професій та послуги державної служби зайнятості, за ініціативи викладачів кафедри економіки,менеджменту та адміністрування: к.е.н., доц. Капіноса Г.І та ст. викладача Бабій І.В., 20 квітня 2018 року фахівцями Хмельницького міського центру зайнятості проведено масовий захід – День відкритих дверей для студентів першого курсу спеціальностей «Менеджмент організацій» і «Публічне управління та адміністрування» Хмельницького національного університету.
В рамках цього заходу провідний фахівець з питань зайнятості Вітман Н.В. провела екскурсію по міському центру зайнятості, детально ознайомивши студентів із принципами організації діяльності служби зайнятості, структурою та основними функціонально-просторовими секторами, з роботою відділів та їх взаємодією з роботодавцями та претендентами на вакантні посади, наповненням інформаційного сектору, технологією обслуговування незайнятого населення, соціальними послугами служби для молоді, а також інформацією щодо актуальності окремих професій на регіональному ринку праці.
Під час семінару «Техніка пошуку роботи. Підготовка резюме. Створення відеорезюме» провідний фахівець з профорієнтації Семенюк В.І. та заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Мельничук Н.І. навчали молодь ефективно презентувати свої здібності роботодавцям. Зокрема, учасники семінару ознайомились з технікою пошуку роботи, набули навичок підготовки резюме, за допомогою відеопрезентації побачили переваги відеорезюме від його стандартного варіанту, а також отримали запрошення скористатись безкоштовними послугами міської служби зайнятості щодо створення своїх особистих відеорезюме.
Наприкінці, студенти отримали від організаторів заходу побажання вдалого життєвого шляху та професійного зростання, а також масу додаткової корисної інформації щодо найбільш популярних ресурсів мережі Інтернет, які стануть їм в нагоді для саморозвитку, підвищення кваліфікації, пошуку вакансій та подальшого працевлаштування.
Без сумніву, такі заходи допомагають молоді опанувати якомога більш широкий набір навичок, які притаманні для кожної професії та впевнено вийти на ринок праці.